Nutricionista - Nutritionist

Zašto neplodnost boli? – Evropska nedelja (NE)plodnosti

Zašto neplodnost boli? – Evropska nedelja (NE)plodnosti

Sa problemom neplodnosti suočava se više od 25 miliona ljudi širom Evrope, a više od 8 miliona beba je od 1978.godine rođeno uz korišćenje In Vitro Fertilizacije. Pripremljenim akcijama sve zemlje, članice Fertility Europe asocijacije, obeležiće ovu Nedelju u želji da podignu svest o značaju ove procedure.

Udruženje Šansa za roditeljstvo organizovaće izložbu fotografija pod nazivom Neplodnost boli na kojoj ćemo otvoreno razgovarati sa stručnjacima iz oblasti neplodnosti i psiholozima o ovom problemu. Izložba će biti postavljena u Novom Sadu u Eđšeg Kulturnoj stanici 10.11.2018.godine (subota) od 18č.

Udruženje Šansa za roditeljstvo kao aktivni član evropske asocijacije Fertility Europe i ove godine obeležava, zajedno sa svim zemljama Evrope, Nedelju (NE)plodnosti od 5.do 11.novembra ove godine.

Sve detalje o događaju, kao i spisak učesnika možete pronaći na linku: http://sansazaroditeljstvo.org.rs/izlozba-fotografija-neplodnost-boli-povodom-evropske-nedelje-neplodnosti/

 

Izvor:

Sandra Jovanović

predsednica Udruženja Šansa za roditeljstvo i urednica Magazina Udruženja

Imajte na umu o postojanju veze izmedju insulinske rezistencije i začeća.

Parovi koji imaju problema sa začećem se šalju na detaljne analize u koje spadaju i kompletan hormonalni status. Kada insulin nije u ravnoteži, on utiče i na druge hormone koji imaju uticaj na začeće. Insulinska rezistencija može da dovede do poremećaja nivoa testosterona kod žena, koji može da zaustavi ovulaciju i proizvodnju drugih hormona značajnih za začeće. Ovo stanje je takođe povezano i sa policističnim jajnicima.

Briga o zdravlju danas je investicija za budućnost.