Site icon Dijana Radetić – Zdravlje na dan

Slane galete

slanegalete1

[:sr]slanegalete1[:]

Da li vam je nekada ostao krompir od ručka? Da li je završio u kanti za đubre ili ste ga ponovo iskoristili? Nama je ostao kuvani krompir preliven puterom i uvaljan u mirođiju.

Kao i većina nas, naučena sam da je veliki greh bacati hranu, te sam morala pronaći način kako da iskoristim krompir od ručka.

Kada sam bila dete, obično su se od ostataka kuvanog krompira pravile „flutice“, kao neka vrsta pljeskavice od krompira. One su se pravile tako što se izgnječenom ili pire krompiru doda malo brašna, jaja i so. Umesi se tek toliko da mogu da se oblikuju u formu pljeskavice. Peku se na tiganju sa malo masnoće, par minuta sa jedne strane i par sa druge strane.

Pošto stalno tražim neke nove ideje, pre par godina sam naletela na još jedan jednostavan recept sa krompirom i ovsenim pahuljicama. Recept možete da pogledate ovde: https://zdravljenadan.com/stapici/

Zaboravih da spomenem i punu teglu belanaca, koja je ostala od pripreme rođendanske torte. Svi znamo šta se pravi od belanaca, mirisni starinski komisbrot, ali o tome ćemo neki drugi put…….

Ostaci krompira + belanca + ovsene pahuljice = Slane Galete !!!

KORACI su sledeći:

Prijatno!!!

Exit mobile version